Cand sa ne cumparam Blu-Ray si HD-DVD?

Intrebarea ma macina inca de cand au fost anuntzate...

Mi-am luat DVD writer cand au ajuns la a sasea generatie. Am optat pentru cele mai bune writere, Pioneer. Dupa modelul 106 am avut 107, 109 si acum am 111. Se pare ca varianta 112 are probleme la scrierea CD-urilor si nu cred ca va aparea vreun model 113.
Pana la urma, depinde si de pretul blank-urilor. Indiferent de alegerea facuta intre Blu-Ray si HD-DVD, trebuie sa ai si ce sa faci cu el, nu? Coincidentza face ca mi-a suras mai mult varianta Blu-Ray, datorita specificatiilor (toate, in afara de distanta datelor pana la stratul exterior), varianta agreata si de Pioneer. Ei au scos un Blu-Ray writer, pe care-l putem cumpara cu vreo 2900 RON. Consider asta mult, in conditiile in care maximul platit pentru o unitate optica, la vremea aceea un writer Plextor 16x, a fost de 300 de euro. Revenind la blank-uri, atat cele write-once cat si re-writable-urile au preturi exorbitante:

Verbatim BD-R: 65 RON

Verbatim BD-R

Verbatim BD-RE: 90 RON

Verbatim BD-RE

Arata foarte bine, as putea sa folosesc doar unul sau doua pentru a stoca cate-un sezon din serialele preferate, dar sunt inaccesibile ca pret. De banii astia poti cumpara 280 GB in DVD-uri Verbatim DVD-R 16x. O mare diferentza!

Si hai sa facem si previziuni: in viitor, vor exista writere dual, care sa scrie atat HD-DVD cat si Blu-Ray (la fel ca la DVD+R/-R). Asta banuieste toata lumea. Previziunea mea e ca vom putea achizitiona un Pioneer Blu-Ray writer de generatie a treia in martie 2009 la un pret de 1200-1500 RON, iar blank-uri BD-R la 9 RON. Va surade?

Un comentariu

  1. Linkuri:

Blah, blah, blah