Cand femeia rupe lantul

Am ales intentionat un titlu care suna misogin pentru ca explica perfect, din pacate, situatia de mai jos.

De 8 martie, in Constanta a avut loc o petrecere a doamnelor si domnisoarelor. Orasul e irelevant, mentalitatea romaneasca este la fel oriunde. Dupa putina mancare si bautura, s-a ajuns la atractia serii, stripper-ii. Barbati mici sau mai mici de inaltime, mai negri sau mai albi, s-au perindat prin fata femeilor care-i sorbeau din priviri. Cele mai norocoase(?) dintre ele au fost luate putin la bulanit, in aplauzele asistentei. O distractie pe cinste, ce mai tura-vura!

Trecand peste toate, nu reusesc sa inteleg din ce motiv toata aceasta destrabalare a ajuns publica, pe Facebook. E de vina Ceausescu, OTV-ul, bebelusele sau Capatos? Sau toate la un loc? Nu se mai stie cum am ajuns aici, insa busola morala ne arata cu precizie pozitia actuala.

Uitati-va atenti la poze: e si vecina voastra de palier, maritata si cu doi copii, e si doamna directoare de la banca. E invatatoarea lu' ala micu', e duduia de aprozar, e si contabila firmei de la parter. Femei maritate sau nu, cu copii sau fara, cu amanti sau singure. E toata lumea. Iar daca in "The Full Monty" pare totul amuzant si inofensiv, pentru ca e la distanta, "e la ei", in pozele din Romania lui 2015 spectacolul e trist si dezgustator.

Blah, blah, blah