Cand doi se cearta

In copilarie era o expresie destul de desteapta: "cand doi se bat, al treilea castiga". Simplu si la obiect, educatie de strada.

Nu urmaresc politica romaneasca, dar mai vad cate-o stire ici-colo si aflu chestii fara sa vreau. Si nu e niciodata o chestie buna - in ultima vreme am auzit numai de PSD si Brexit, doua chestii care n-ar trebui sa existe.

Stirea zilei e ca pleaca lumea din PSD si intra in Pro Romania, partidul lui Ponta. E treaba lor ce manevre tip UNPR sau ALDE vor sa faca in viitor, dar in prezent se cearta, se ponegresc si scad procentele PSD-ului in Parlament. Si, ca mereu in astfel de cazuri, profita fix UDMR-ul, care se va infiinta cu ai lui ~5% si va asigura, pentru a mia oara, o majoritate total instabila in Parlament. Iar UDMR-ul isi urmareste tinta mai ceva ca o racheta hipersonica.

PSD-ul vrea sa fure, UDMR-ul vrea sa mai castige o lege, un amendament, sa mai bifeze ceva in agenda. Si-atunci se inteleg de minune si se sustin reciproc pana la urmatoarele alegeri.

Maine, la ora 16:00, un prieten bun si sotia lui parasesc Romania pentru a trai in Scotia. Pentru ca e mai usor sa suporti vremea de acolo decat viata de la noi.

Blah, blah, blah