bopaboo sau afacerea skoda

S-au trezit unii in State ca sunt mai destepti si decat rusii. Daca rusii vindeau melodii in format mp3 fara nici un stres legat de drepturile de autor, la preturi care rupeau orice concurenta, iata ca americanii au facut un site mai destept: bopaboo.com.

Momentan te poti inscrie doar daca esti din SUA. Ma rog, neimportant. Ideea e simpla: daca ai cumparat mp3-uri de pe net si vrei sa le vinzi, poti s-o faci prin intermediul site-ului astuia. Fara intrebari cum si in ce fel ai obtinut melodiile, mai ales ca sunt acceptate doar cele fara DRM.

Cand vezi un astfel de site, te gandesti ca l-ai apucat pe Dumnezeu de picior. Pai o sa urci tot playlist-ul de pe hard pe site si o sa se vanda ceva, nu se poate. Si om te-ai facut. Sau nu. Se pare ca suma de bani pe care o incasezi intra in asa numita bopabank, adica intr-un credit pe site. Si nu e ca la Adsense, cand primesti 100$ daca se strang... nu, aici e mai simplu: cu banii stransi nu poti decat sa cumperi melodii de pe site!

Mi se pare un concept la fel de genial (daca n-ar fi ilegal) cu ala in care vinzi diverse amulete in jocuri online. Practic, iei bani fara sa faci nimic. Munca la joc ti-a fost recompensata cand intra userii online sa se joace cu cd-ul original, asa ca vandutul de obiecte facute din 0 si 1 reprezinta profit 100%.

E ora 3 AM si, pentru o clipa, am crezut ca bopaboo e pe boone. Mi-e rusine :)

Blah, blah, blah