Bloguri cu video embed

Vad din ce in ce mai multe bloguri care au post-uri formate dintr-un clip. Si eu am astfel de post-uri, o gramada chiar. Numai ca cei la care ma refer ofera clipurile sub forma de embed de pe y**tube si alte site-uri de profil.

Asa am procedat si eu la inceput, pana m-a lovit dur y**tube-ul prin stergerea contului pentru material cu copyright. Atunci am observat ca vreo 10-20 de post-uri au ramas goale (eram la inceput) si a trebui sa refac, unul cate unul, toate acele clipuri pe care le taiasem din diverse filme, emisiuni tv etc. Dar daca nu le mai ai deloc?

Cand faci paste la codul unui clip al altei persoane, mai exista si posibilitatea ca respectivul utilizator sa stearga clipul, sa piarda contul sau sa restrictioneze accesul la clip. Din nou, avem aceeasi situatie in care post-ul de pe blog ramane gol. Ce de facut?

Dupa ce mi-am dat seama ca materialele protejate de copyright vor fi sterse de oriunde, am hotarat sa le gazduiesc la mine pe blog, in format FLV. Chestia asta inseamna un efort din punctul de vedere al hosting-ului, pentru ca spatiul ocupat acum de blogul meu ajunge la aproape 900 MB. Dar a meritat, pentru ca nimeni nu-mi mai sterge clipurile, indiferent de continut.

Daca va hotarati sa va gazduiti propriile materiale video, aveti in vedere comprimarea lor decenta cu softuri performante (ex.: On2 Flix Pro) care sa va garanteze cel mai bun raport imagine/spatiu ocupat. De asemenea, nu uitat de comprimarea imaginilor (si reducerea la rezolutie web), usor de realizat cu Photoshop sau ACDSee.

Blah, blah, blah