Bataie de joc in cloud: Microsoft OneDrive modifica fisierele utilizatorilor

Stocarea in cloud vine in intampinarea utilizatorilor de a avea un backup perfect pentru fisierele lor in cazul unor probleme cu stocarea pe computer sau dispozitivele mobile. Cu alte cuvinte, urci fisierele "la ei" si stai linistit cand iti face hardul probleme sau nu-ti mai porneste laptopul.

Dintre serviciile care s-au evidentiat anul acesta, Microsoft OneDrive se remarca prin costul scazut si faptul ca ofera suita Microsoft Office odata cu spatiul de stocare. Excelenta optiune pentru cei ce au nevoie de Word, Excel, Powerpoint, Outlook sau Access, updatate la zi.

Numai ca exista o problema: marele Microsoft isi pune, ca in multe alte cazuri, amprenta pe fisierele utilizatorilor. Urci un fisier HTML si te trezesti cu cod in plus:

onedrive_modification

Pe langa faptul ca face asta pe ascuns, fara sa anunte pe nimeni, OneDrive parsiveste pastreaza "last modified date", astfel incat nu ai idee ce fisiere ti-au fost modificate si cand. Singura solutie este sa le compari sumele MD5 si vei descoperi ca la ei sunt alte fisiere decat ai tu pe hard. Incredibil!

Degeaba vine Microsoft cu tot felul de oferte, mergand pana la a oferi spatiu nelimitat in cloud pentru abonamentele de 7 dolari/luna, daca una urci si alta descarci in caz de urgenta. Absolut inaceptabil.

Blah, blah, blah