Baga-mi-as curentu-n priza

"You're not in Kansas, anymore!" se traduce la mine prin "Nu mai esti in Titan, mestere!".

Curentul a picate de cateva ori in ultimele zile. Bettershop e in vacanta pana pe 11 ianuarie, asa ca am avut timp sa ma conving ca ce selectasem la Wish List e cea mai buna varianta de UPS. Mai am unul care asigura protectia computerului, monitorului si a hardului extern, dar perifericele au ramas pe dinafara de cand mi s-a stricat UPS-ul dedicat lor (un Smart Centra care si-a facut toti banii).

Asadar, alegerea e un APC Back-UPS ES 700VA (model BE700G). Se pare ca e o varianta imbunatatita a modelului BE700. Din comparatia de pe site-ul APC nu am desprins exact diferentele esentiale, iar din ce stiu exista doar una majora: exista o functie care iti stinge perifericele cand dai shut-down la PC. Cu alte cuvinte, ECO (sinonim cu disabled, cel putin pentru mine).

In conditiile in care deja mi s-a bulit wireless-ul la router-ul Zyxel din cauza caderilor de curent, investitia e perfect justificata. Pacat ca numai 4 din cele 8 prize au protectie cu baterie, celelalte doar protectie la supratensiune. Dar 3 UPS-uri la un singur birou parca e prea mult.

Blah, blah, blah