Avem numai doi oameni cu coloana vertebrala dreapta in fotbalul romanesc

Cand vine vorba de fotbalul romanesc, toata lumea pare sa graviteze in jurul marelui Gigi Becali. Chiar si cei care il critica o fac cu manusi, cu discretie - pare ca toti atarna la banii lui. E chiar asa mare foamea?

Se pare ca exista si oameni pe care nu-i intereseaza banii cu miros de oaie: Ionel Ganea si Cornel Dinu. De-a lungul timpului, amandoi au dat declaratii dure, dar perfect adevarate, despre flagelul Becali. Dupa ce a fost demis de la Voluntari, Ganea a dat cartile pe fata si a explicat ca a fost data afara cand "a venit diavolul din Pipera. Gigi Becali, cel care atunci cand nu poate castiga, trimite valiza. El pozeaza in crestin si isi face imagine prin biserica. Dar ce face el e doar de imagine. In rest, el e un om foarte rau, injura foarte mult! Daca stai sa vorbesti cu el, te crucesti! De asta-i zic diavol. Si impreuna cu finul sau (n.r. - primarul Florin Pandele) - si el e tot asa, un om foarte usor influentabil - pana sa se insoare, a stat in concubinaj cu Firea. Si ma opresc aici". Doi ani mai tarziu, Ionel Ganea afirma ca Becali "are impresia ca le stie pe toate, dar nu e asa. Daca esti carismatic si inteligent nu faci declaratii despre antrenor, taci din gura. Da-i credit antrenorului, ca el ii vede pe jucatori zi de zi, dar tu iesi in presa si spui ca-i comanzi lui Dica. Ce sunt taranismele astea?! Daca era destept, tacea si-l acoperea pe Dica, dar el se da mare patron, mare antrenor si ce a facut?". Si are dreptate.

Azi, Cornel Dinu a aratat tuturor cat de atarnache sunt, cum le sclipesc ochii numai gandindu-se ca ar putea sa lucreze cu Gigi, sa obtina niste bani, eventual sa plece la arabi unde sa aduca si un jucator de la FCSB si sa castige din nou, para-ndarat. Dinu a fost din nou genial, ca de obicei:

"E o diferenta foarte mare intre noi. Imi vin multe in cap. El exploateaza si animalele alea. N-am nimic cu plimbatul oilor prin centrul comunei Pipera. N-am nimic oieritul, e o meserie nobila, dar el nu stie ce sa faca cu oile, le sacrifica. Cunosc o multime de macedoneni de calitate, sunt prietenii mei. Nenorocirea este ca apar astfel de amarati mental sau rebuturi comportamentale. El este o victima. In Romania, dupa anii '90, s-au rupt barierele. Au venit multi in centru, care au vrut sa aiba orice, cu orice pret. Nu intru in amanunte legat de cum a facut el averea, nu mai intru in detalii. [...] In toate popoarele care se respecta, ajunse la o anumita cenzura intelectuala, oamenii ca el nu apar la televizor. Modelele adevarate sunt date la o parte si vin aceste rebuturi comportamentale, 'Fecali', cum ii mai spunea lumea de prin presa".

E trist ca sunt numai doi oameni pe care nu-i intereseaza banii, dar macar exista si, pe masura ce Gigi va mai umili oameni, poate vor deveni si acestia mai vocali. Nu de alta, dar poate nu e toata lumea ca Hagi, pe care Gigi Becali l-a facut pres de nu-stiu-cate ori, ca apoi sa-i dea 2-3 milioane de euro pe un jucator si sa-l mai 'cumpere' inca o data.

Blah, blah, blah