Asa sunt toate mamele de fete?

Am citit pe blogul unei tipe o afirmatie care m-a lasat siderat. Am subliniat-o cu rosu in imaginea de mai jos:

Oare asa sunt toate mamele de fete, induc aceasta idee de materialism in mintea fetelor de mici? Sa fie profitoare, sa ajunga niste parvenite? Intr-o lume care incearca sa se echilibreze, in care inca exista culturi retrograde in care femeia are drepturi limitate, mamele de fete dintr-o tara cat-de-cat mai rasarita intelectual isi sfatuiesc copilele sa fie "pa interes"?

E 2019 si o femeie poate sa-si croiasca pe fortele ei un drum in viata. In cuplu, la locul de munca sau oriunde in societate, femeia este perfect capabila sa fie la nivelul unui barbat. Si da, nu sunt femei in minerit, ca e greu tarnacopul, dar nici barbati la ghisee nu vezi, la lucrul cu publicul - nu de alta, dar n-ar rezista nici macar o saptamana.

Asa ca hai sa nu mai transmitem copilelor mesajul ca trebuie sa-si gaseasca un barbat cu bani. Sa-si gaseasca un barbat cumpatat, nu un betiv sau un curvar, sa fie un om bun, respectuos, alaturi de care sa poata cladi lucruri. Ca la noi in tara lucrurile se fac greu: o masina, o casa, o familie - toate se fac greu, cu sudoarea fruntii, cu creier stors si cu mult suflet investit. Asta trebuie sa caute fetele in barbatul de langa ele: creier si mult suflet de investit.

Desigur, exista si alte pareri despre cum trebuie sa fie un barbat B-)

Blah, blah, blah