Arnold Schwarzenegger si-a lansat merch folosind fontul original al trupei Iron Maiden

Arnold Schwarzenegger a lansat o colectie de tricouri, maiouri, bluze si hanorace cu numele "Bar-barian". De indata ce am vazut fotografiile, mi-am dat seama ca graficienii care s-au ocupat de acest proiect au folosit, cu nesimtire, fontul creat pentru logo-ul original al trupei Iron Maiden. Mai jos e o mostra pe coperta primului album al trupei, "Iron Maiden", lansat in 1980:

Acesta este logo-ul original, creat de Denis Wilcocks (Crowes Art Studio) in 1977. Ulterior, logo-ul a suferit mici imbunatatiri facute chiar de basistul trupei, Steve Harris. Insa fontul exista pe internet, poate fi descarcat si utilizat de oricine. Nu stiu care sunt implicatiile juridice si e mai putin important. Ce ma frapeaza cu adevarat e faptul ca un grafician pur si simplu a luat acest logo si l-a folosit intr-un proiect atat de important. In plus, a utilizat fix culoarea rosie, parca pentru a atrage si mai mult atentia asupra acestui furt inexplicabil.

E foarte posibil ca Arnold sa nu aiba habar nici de Iron Maiden, nici de logo-ul lor, dar nu e o afacere in doi, graficianul si Arnold, asezati impreuna, pe doua scaunele alaturate, in fata unui monitor. In asemenea campanii sunt implicati poate zeci de oameni si ma intreb cum de n-a sesizat nimeni penibilitatea, de la primele propuneri de design pana la realizarea produsului finit. In plus, s-au facut poze, s-au editat, s-au aprobat. E un lant al slabiciunilor pe firul caruia toata lumea a tacut complice din gura.

Daca va intereseaza tricourile, ele arata ca in fotografia de mai jos. Bestiale, nu?

Blah, blah, blah