Arhitectura de criza (sau invers)

Scriu post-ul asta in categoria IAIM, pentru ca-mi aduce aminte de facultate. Din cate imi amintesc, nici eu nu eram atat de dezinteresat ca arhitectul proiectului de mai jos. Sa vedem despre ce este vorba.

vecetarie

Intr-adevar, este vorba de o vecetarie, adica veceu+dus+bucatarie. Nu e vina arhitectului ca functiunile sunt putin incalecate, probabil ca situl nu i-a permis mai mult.

La o prima privire, remarcam doar ingeniozitatea de a comasa cele doua functiuni. Daca privim mai atent, observam detaliile de finete care fac din acest proiect unul indelung analizat:

- hartia igienica e sustinuta de peretele cabinei de dus, economisind astfel peste 1 mp de perete
- wc-ul si cabina de dus sunt orientate convenabil, astfel incat sa poti supraveghea pe fereastra copiii la joaca
- vezi in orice moment daca wc-ul sau dusul sunt ocupate, iar asta ajuta la organizara mai usoara a activitatilor de zi cu zi
- consumul de curent electric se injumatateste
- consumul de materiale de constructii este si el la jumatate

Si, daca stam sa ne gandim cat de greu este sa se stranga lumea la masa cand esti plecat la munte cu familia... Arhitectura aceasta, putem spune 'de criza', face posibila adunarea rapida a comesenilor. Si pe wc daca esti, auzi indata bipul cuptorului cu microunde. Te ridici, te stergi. Te imbie mirosul... E gata masa!

4 comentarii

 1. 5 Oct 2009 la 07:56

  Si daca dupa ce mananci te apuca doamne fereste vreo chestie, toaleta e mai aproape.
  Ce daca ceilalti sunt inca la masa? Te scuzi si sa-nceapa show-ul....

 2. 5 Oct 2009 la 11:06

  Interesant e ca nu situl e de vina. Judecand dupa dimensiunile luxuriante al vecetariei (e spatiu cacalau, adica ;) ), as spune ca imbinarea celor 2 functiuni este o decizie a arhitectului sau a beneficiarului. Avand in vedere ca pentru a practica arhitectura iti trebuie o diploma, as spune ca este o optiune cu sange rece, stomac tare si creier patrat a beneficiarului.
  Si mai e ceva tare. Omul a tinut mortis sa aiba 2 chiuvete, adica e om fin, nu isi permite sa scuipe pasta de dinti unde spala vasele :)

 3. 5 Oct 2009 la 11:09

  Mi-a mai venit o idee. E un spatiu Kitchen+Bathroom Ready. Adica ii lipseste doar un perete :)

 4. 5 Oct 2009 la 11:11

  :))
  faptul ca peretele ar veni fix peste scurgere e doar o scapare.

Blah, blah, blah