Anglia la EURO 2016

La fiecare turneu final urmaresc, in principal, meciurile Romaniei si cele ale Angliei. Din pacate, ambele echipe dezamagesc de fiecare data. Au fost si meciuri tari, precum Romania - Suedia sau Anglia - Brazilia, cand echipele pe care le sustin au iesit din competitie dupa partide memorabile. La fel a fost si cand s-au intalnit, in preliminarii sau chiar in competitie. Din pacate, insa, Romania si Anglia nu au avut, din anii '90 si pana acum, puterea/valoarea/lotul/antrenorul cu care sa castige un campionat mondial sau european, iar viitorul suna la fel de sumbru.

Daca despre Romania stim mai multe, am incercat sa ma uit pe lotul Angliei pentru 'a face putin pe antrenorul' - spre deosebire de anii trecuti, valoarea echipei pare a fi in scadere. Am alcatuit o varianta de echipa care mi se pare OK din punct de vedere al lotului, dar care n-are cum sa surclaseze alte nationale mai tari precum Germania sau Spania:

anglia-euro-2016

Dupa parere mea, cu putin noroc, Anglia poate ajunge in sferturi. Cu mai mult noroc, Romania poate iesi din grupa. Si cu foarte mult noroc, Anglia si Romania se vor intalni in meci direct. Dar, pana atunci, vorb-aia... noi sa fim sanatosi!

Blah, blah, blah