Am vazut filmul "Submarine" si mi-a placut enorm

"Submarine" e un film lansat in 2010 pe care-l aveam inca de atunci pe lista de viitoare vizionari. 11 ani mai tarziu, am ajuns la el :)

Filmat in Tara Galilor cu actori mai putin cunoscuti, filmul este o capodopera. Din distributie s-ar putea sa-i recunoasteti pe Paddy Considine (din "24 Hour Party People"), Sally Hawkins (din "The Shape of Water") sau Noah Taylor (din "Almost Famous").

Scenariul a fost adaptat de Richard Ayoade (un comediant britanic sclipitor) dupa romanul "Submarine" scris de Joe Dunthorne. Filmarile au durat mai putin de doua luni, un timp foarte scurt avand in vedere produsul finit. Imaginea este unul din punctele forte ale filmului, alaturi de coloana sonora exceptionala semnata de Alex Turner de la Arctic Monkeys.

Mai presus de imagine, montaj, sunet si casting se situeaza personajele si povestea lor. Nu intru in detalii, dar oricat as ridica asteptarile, filmul nu poate sa dezamageasca. Desi nu au nici o legatura, "Submarine" aduce putin cu "Youth in Revolt", lansat cu un an inainte. Ambele sunt exceptionale.

Vizionare placuta!

Blah, blah, blah