Am revazut primul sezon din "Dallas" si mi-a placut

Cand vine vorba de seriale vechi, care au rulat in anii '70-'80, preconceptia este ca sunt lente, plictisitoare, cu personaje neinteresante, cu actiune previzibila s.a.m.d. Am revazut in acest weekend primul sezon (de 5 episoade) si am descoperit ca "Dallas" nu sufere de astfel de clisee!

Povestea primului sezon din "Dallas" e usor diferita de restul sezoanelor. David Jacobs, creatorul serialului, a conceput o miniseriede 5 episoade, prin care sa prezinte atmosfera din viata unei familii din Texas. Daca cele 5 episoade nu prindeau la public, ar fi ramas o simpla miniserie.

Aceste prime 5 episoade au fost filmate la o alta ferma decat cea cu care suntem obisnuiti din restul serialului. Este vorba de Cloyce Box Ranch din Frisco, Texas. Producatorii serialului ar fi preferat sa continue filmarile la aceeasi ferma, dar proprietarul s-a impotrivit. Din pacate, in 1987 un incendiu a distrus aproape in totalitate cladirea in care au fost filmate primele episoade ale serialului. Tot ce a mai ramas in picioare e structura casei, pe care o puteti vedea daca ajungeti prin zona:

Iata cateva imagini cu ferma extrase din genericul serialului:

Serialul "Dallas" a avut un succes imens: 14 sezoane, 3 filme, un serial spinoff cu 14 sezoane(!), un reboot cu 3 sezoane si multe reuniuni. Iar ferma din Parker, Texas, unde s-au filmat cele mai multe sezoane ale serialului, este un muzeu dedicat familiei Ewing si a personajelor care au gravitat in jurul ei.

N-am ajuns inca in SUA, dar cu prima ocazie fac o oprire la Southfork Ranch pentru ca "Dallas" a reprezentat o mare bucurie in viata mea in anii '90. Si pana atunci sper sa corecteze eroarea de mai jos, care nu-si are locul intr-un muzeu:

Jim Davis a murit in 1981.

Blah, blah, blah