Am fost la proiectia de gala a filmului "Coboram la prima"

Am participat la foarte putine premiere de film sau proiectii speciale. N-am fost invitat la prea multe si am ales sa ma duc la filmele in care credeam sau stiam ca o sa-mi placa. Daca de unele am auzit datorita unor prieteni (mersi, Ramona!), despre filmul "Coboram la prima" am aflat de la Dan Murzea, unul dintre protagonisti, invitat la Cristi Priza. Cand am vazut numele Teodorei Mares pe afis, m-am abonat la pagina de Facebook "Coboram la prima" si primit o invitatie de la Tedy Necula, regizorul filmului.

Premiera de gala a avut loc marti, 30 octombrie, si au participat aproape toti membrii echipei, de la actorii principali pana la sunetist si fetele de la costume. Inainte de premiera, in foyerul CinemaPro s-au strans actorii pentru interviu, fotografii si autografe. Am luat autograf de la Teodora Mares si Adrian Paduraru, protagonistii memorabilului "Declaratie de dragoste", si am facut o poza cu etern frumoasa Teodora Mares. Cand i-am intins coperta DVD-ului pentru a o semna, m-a intrebat ironic - "ati venit cu vechituri?". N-am comentat. Am intrebat-o daca doreste sa facem o poza si, desi a opinat ca "a trecut vremea pozelor", mi-a facut hatarul.

Dintre toti cei prezenti la aceasta premiera, cel mai mult mi-am dorit sa port o conversatie cu Irina Nistor, pentru care am o slabiciune aparte. Mi-ar place sa putem vorbi ore intregi despre filme, despre viata actorilor, despre limba engleza si cat de greu e sa traduci la casca, in prima auditie. Din pacate, dialogul a fost scurt, dar am schimbat cateva replici despre miile (peste 3000!) de filme pe care le-a tradus si am aflat ca singura persoana din Romania care are (aproape) toata colectia este domnul prezentat la finalul filmului "Chuck Norris vs. Communism". De dansul s-a rugat si HBO-ul cand a vrut sa faca un eveniment si se pare ca este o persoana reticenta, care nu este interesata sa predea arhiva pentru a o trece in digital. Mare pacat!

Filmul a fost misto si mi-a placut. Ma uitam la cuplul casatorit al personajelor interpretate de Teodora Mares si Adrian Paduraru, care nu au nume in film, si imi imaginam un fel de "Before Midnight", cu Ioana si Alexandru din "Declaratie de dragoste" ajunsi la maturitate. Da, atat de mult imi place acel film comunist.

Pe genericul de finalam remarcat, amuzat, numele celui care a lucrat la efectele speciale. Desi nu-mi dau seama ce efecte speciale au fost in film :D

La final, MC-ul serii, Irina Nistor, i-a chemat pe scena pe toti care au participat la acest proiect. Pe toti! La un moment dat, Adrian Paduraru a remarcat ca "s-a golit sala", pentru ca erau cu zecile pe scena :)

A fost o experienta foarte placuta si trebuie sa-i multumesc lui Tedy Nicula, atat pentru invitatie, cat si pentru un film interesant, care ridica multe teme de discutie dupa caderea cortinei.

Blah, blah, blah