Alanis Morissette si Cypress Hill la Bestfest 2008

Am fost ieri la Bestfest. Am ramas placut suprins sa vad ca organizarea a fost mai buna decat anul trecut, aproape din toate punctele de vedere. Cum ma si asteptam, insa, tribunele VIP era tot aruncat hat, asa ca macar ceva tot s-a pastrat.

Cum am intrat, ne-au bombardat cu reviste si oferte, printre care o editie speciala a ziarului Compact cu o poza de anul trecut :D

compact editie speciala

mai tarziu, am vazut ca era si pe net...

compact web

Trecand peste acest moment, am ajuns la gard la scena unde urma sa cante Alanis si acolo am ramas vreo trei ore. Intre timp s-a mai strans lumea, ne-am intalnit cu Mami, Tati si Potter si a fost OK. Un tip din Bulgaria venise special s-o vada pe Alanis si asta m-a bucurat - inseamna ca lumea mai are die-hard fans, un lucru pe care il apreciez mult.

Alanis Morissette nu a facut show, dar concertul a fost minunat. A cantat multe dintre melodiile vechi, de prin '95, cele care m-au facut sa imi placa muzica ei. Am 'schimbat' cateva gesturi cu unul dintre chitaristi si cu basistul, dar Alanis nu a raspuns in nici un fel publicului. La sfarsitul concertului, in timpul ultimei melodii a bis-ului, i-am facut semn chitaristului sa-mi arunce pana lui, ceea ce s-a si intamplat! A facut un om fericit :D

Imediat ne-am luat ramas-bun de la Mami, Tati si Potter si am fugit la Cypress Hill. Desi show-ul trebuia sa fi inceput deja, asa cum il programasera organizatorii astia de doi lei, Cypress Hill a intarziat (intentionat sau nu) si am putut vedea spectacolul integral. Au cantat melodii mai vechi si mai noi si am auzit multe din hit-urile pe care le ascultam la greu in urma cu vreo zece ani. Prin public se fumau joint-uri si se facea pogo, ceea ce mi-a mai stricat putin atmosfera, dar per total a fost OK. Nu am inteles de ce nu au facut vreun bis... dupa ultima melodie, lumina s-a stins si din boxe s-a auzit tare Aerosmith cu RUN DMC, "Walk This Way", semn ca petrecerea se incheiase.

Nu in ultimul rand, Apollo 440 mi s-a parut un jeg. Cam atat pentru ziua 1; la ziua 2 zic pas pentru un fabulos concert Highlight la care tre' sa fug, iar maine o sa fie Nelly Furtado si Roisin Murphy!

Blah, blah, blah