A castigat Trump

Presedentia SUA a fost castigata de Donald Trump pentru ca oamenii si-au dat seama ce jeg de om e (si) Hillary Clinton.

La ce sa ne asteptam de la presedintele Trump?

  • va readuce in discutie problema avorturilor. A oscilat in pareri de-a lungul timpului, dar se pare ca acum se opune avortului. Cu toate astea, nu cred ca se va schimba ceva: avortul va ramane in continuare legal, iar America va ramane PRO-CHOICE.
  • vor fi limitate drepturile persoanelor gay. Trump spune ca nu va continua desfraul si va infrana avalansa de drepturi pe care le-au tot primit gay-ii de la Democrati.
  • imigrantii vor fi trecuti prin sita. Daca va interzice temporar musulmanii si va deporta imigrantii ilegali, va fi votat din nou de comunitatile care s-au saturat de 'aliens'. Ca in UK, care s-au saturat de indieni, polonezi si romani.
  • armele vor ramane la posesori. Din cate spunea in intalnirile electorale, va introduce controale pe strada, mai ales la ore tarzii, precum Giuliani in New York. Dar nu va inaspri regimul armelor.
  • economia va suferi schimbari majore. In functie de masurile economice care vor fi introduse, situatia o poate lua si in sus, si in jos. E greu de prevazut, specialistii se bat cap in cap. Timpul ne va spune.
  • politica externa e in ceata. Trump nu este un as in politica externa si a facut mai multe gafe, cea mai mare referitoare la NATO. Si aici e greu de anticipat ce s-ar putea intampla, dar oricum presedintele nu ia decizii de capul lui, asa ca pozitia Americii va fi tot una de forta.
  • vizele pentru romani se vor acorda mult mai greu. Daca in ultimiul deceniu vizele pentru SUA s-au acordat din ce in ce mai usor, iar ungurii nu mai au nevoie de viza de cativa ani, e posibil ca politica lui Trump sa limiteze accesul in SUA a celor care vin din anumite zone ale lumii.

Ei cu-ale lor, noi cu-ale noastre. Bat alegerile la usa si iar n-avem pe cine alege. De aceea imi place sa ma uit in SUA sa vad ce se va alege de discursul electoral al lui Donald Trump si cum se vor aplica (sau nu) cele propuse de el in urmatorii 4 ani.

trump2016

Blah, blah, blah