Firefox 12 customizat

Dupa ce am vazut cum e construit Firefox 10 ESR (adica varianta enterprise, despre care am mai discutat), am inceput sa citesc despre varianta curenta pentru utilizatorii home, ajunsa la versiunea 12.

Fata de acum vreo 2 ani, cand programatorii o luasera razna (anume de la versiunea 4 incolo), diferenta majora e ca au aparut add-on-uri care sa mai rezolve din probleme. In plus, s-au mai corectat unele chestiuni si au aparut si setari noi in about:config.

Asa ca tuturor utilizatorilor de Firefox 3.6 le recomand sa treaca la 12, cu mentiunea ca trebuie sa-si instaleze unele add-on-uri si sa faca unele mici setari, ca sa aiba cat-de-cat aceeasi functionalitate. De partea grafica nu ma leg, pentru ca acolo e destul de usor de customizat pentru toata lumea.

Iata pasii pentru a restaura majoritatea functionalitatilor din versiunea 3.6:

1. Trebuie instalate urmatoarele add-on-uri:

- Status-4-Evar - adauga status bar-ul pe toata latimea ecranului. Atentie: trebuie si customizat (about:addons, butonul de "Options" corespunzator acestul add-on).

- New Tab Homepage - pentru a va deschide homepage-ul la fiecare nou tab. Se vorbeste ca dupa versiunea 14.0a1 nu va mai fi nevoie de acest add-on, modificarea facandu-se din about:config, la sectiunea browser.newtab.url.

2. Trebuie facute cateva modificari in about:config:

browser.urlbar.formatting.enabled - FALSE
browser.warnOnRestart - TRUE
browser.showQuitWarning - TRUE
browser.tabs.animate - FALSE
browser.urlbar.trimURLs - FALSE
browser.urlbar.doubleClickSelectsAll - TRUE
browser.tabs.warnOnClose - TRUE
browser.warnOnQuit - TRUE

Si inca o chestie: Tools > Options > Advanced > debifati "Use hardware acceleration when available". Neaparat, altfel se vad fonturile aiurea, mai ales cele bold.

Avantajele lui 12 fata de 3.6 sunt interpretarea CSS-ului si viteza de incarcare a paginilor. RAM mananca la fel de mult amandoua.

Sa vedem in continuare cum se misca si... noi sa fim sanatosi!

Blah, blah, blah